Страници

ДАЙ СИ ШАНС

СМЕСЕН ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ



 Смесеният хранителен режим е за хората които искат да се хранят здравословно, да подържат теглото си в нормални граници и да получават необходимата доза енергия за добро здраве.Съвместната употреба на месна и растителна храна осгурява на организма всички необходими аминокиселини, витамини,минерални соли,хормони и ферменти. За да бъде наистина здравословен и да регулира теглото е необходимо .
Така наречените "червени меса"  като свинско, агнешко, телешко и приготвените от тях ястия , като яхнии, гювечи , мусаки, и други  от тоя род трябва да отпаднат от менюто ни.Пържените ястия с тях също.Ако отначало ни е трудно да се откажем от тях, може да приготвяме ястията на скара или най-добре на пара до окончателното им отпадане от менюто ни.Пържени и мазни риби също минават в черния списък, в него добавяме и белия хляб,мазни баници, мекици и бюреци.Употребата на маргарин не е препоръчителна.Кафе и алкохол в умерени граници, изкушенията като, сладолед, торти и пасти само ако са приготвени от нискомаслени и обезмаслени продукти.
А сега да видим какво е добре да консумираме.Месо от птици- пиле, пуйка,щраус. Заешкото месо е супер диетично и много вкусно. Риба- само да не е пържена и мазна всички видове като особено полезна е риба тон. Пълнозърнест хляб задължително. Нискомаслени и обезмаслени млечни продукти.Сурови ядки-орехи,бадеми,лешници,фъстъци,голи семки, ленено и сусамено семе и към тях сушени плодове. Различните видове варива и зърнени храни. Зеленчуци във всякакъв вид- сурови, печени, задушени и както ни дойде на ум. Плодове на воля по всяко време и колкото ни душа иска. И най-важното ВОДА ,ВОДА, ВОДА не по малко от 1,5 на ден.

ПРИМЕРНО ТИПОВО МЕНЮ ЗА СМЕСЕН РЕЖИМ НА ХРАНЕНЕ

ЗАКУСКА - чай, кафе, кафе с мляко,плодов сок,мюсли,топъл сандвич със сирене кашкавал,пилешка кайма, диетична шунка, мед, конфитюр, сурови ядки, пресни плодове.

ОБЯД - тестени изделия 100 грама, олио 10мл. Супа зеленчукова или месна, постни или месни ястия с пиле, заешко месо или риба, прясна салата според сезона, плодове.

ВЕЧЕРЯ - Хляб 60 грама, олио 10мл. Пилешко или пуешко филе на скара, рибно филе на скара, задушено заешко месо, прясна салата, пресни плодове и сокове.

АКО ПРОМЕНИТЕ МИСЛЕНЕТО СИ СПРЯМО ХРАНЕНЕТО ЩЕ ПРОМЕНИТЕ И ЖИВОТА СИ , ЩЕ БЪДЕТЕ ЗДРАВИ, ДОВОЛНИ И ЩАСТЛИВИ!.

Няма коментари:

Публикуване на коментар